SGK İşyeri tescilinde Mali Müşavire Oda Faaliyet Belgesi zorunluluğu.

SGK İşyeri tescilinde Mali Müşavire Oda Faaliyet Belgesi zorunluluğu.

 

 

Sosyal Güvenlik Kurumu sahte işyerlerinin önüne geçmek için işyeri tescillerinde artık farklı bir yol izlemektedir. 

 

 İşçileri emeklilik vaadiyle kandıran ve çalışanların emeklilik hususundaki zaafları bilen dolandırıcılar bu zaafları kendi menfaatlerine kullanmaktalar.

Önceden işyeri tescillerinde matbu form ile işlem yapılıyordu. Bu alana işverenin, işveren vekilinin kimlik bilgileri yanında ortaklarında bilgilerinin olduğu alanlar vardı. Yine bu formun arka sayfasının en altında işverenin mali müşavirinin bilgilerinin de olduğu bir alan vardı. SGK işyeri tescillerinde memurlar Müşavir bilgilerine dikkat etmezlerdi. Bu bilgiler olmayınca da İşyeri tescilinde herhangi bir sorun çıkarılmazdı. Artık yeni işyeri tescillerinde ise Sosyal Güvenlik Kurumunun bağlantı linkinden işyeri tescil alanı ile bu tescil işlemleri gerçekleşmektedir.

Artık devir değişti!

Bundan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunda İşyeri tescil işlemi yaptırmak için giden işverenlerin yada vekillerinin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir tarafından defterleri tutuluyorsa yanlarında bir de Mali Müşavir oda faaliyet belgesini götürmeleri gerekecektir. Bu belge olmadan işyeri tescili mümkün olamayacaktır.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları