13 Mart 2015 Tarihli Gündem

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu’nda GENÇ MEMUR- SEN tarafından düzenlenen "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" isimli programa katılıyor.Cumhubraşkanlığı Sarayı’nda İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo'nun güven mektubunu, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'un güven mektubunu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Kabul ediyor. (Saat: 14.00/15.30/16.15/17.00/18.00)

-BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN PROGRAMI

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas’ta Suriye Ulusal Koalisyonu ve Geçici Hükümeti ’ni Kabul ediyor. Türkiye Işçi Sendikalari Konfederasyonu’nu ziyaret ediyor. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’I Başbakanlık Merkez Bina’da Kabul ediyor.

-Başbakan Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 40. Yıl Programı İyilik Ödülleri törenine katılıyor. (Saat: 10.30/14.00/16.30/19.00)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN GÖRÜŞMESİ

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luıs Ayala ile parti genel merkezinde görüşüyor. (Saat: 13.00)

-BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN PROGRAMI

-Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki ile başbaşa ve heyetler halinde görüşüyor. Anlaşmaların imza törenin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.
-Bakan Çavuşoğlu, Suriye Demokratik İlerici Kürt Partisi (SKUK) Genel Sekreteri Abdülkerim Beşar’ı bakanlıkta kabul ediyor. Afgan Dışişleri Bakanı Rabbani ile görüşüyor.
-Bakan Çavuşoğlu, Latin Amerika ülkeleri Büyükelçileriyle yemekte bir araya geliyor. (Saat: 10.00-20.00)

-BAKAN ZEYBEKCİ’NİN PROGRAMI
-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlim Derneği tarafından düzenlenen Özay Gönlüm Gecesi’ne katılıyor. (Saat: 19.00)

-BAKAN YILDIZ İMZA TÖRENİNDE
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ, Socar ve BP arasında imzalanan TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması'nın imza törenine katılıyor. (Saat: 10.45)

-TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimi yapılıyor. HDP'nin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmesi yapılıyor. (Saat: 14.00)

-ANAYASA KOMİSYONU

-TBMM Anayasa Komisyonu’nda AK Parti’nin parti kapatmalara ilişkin verdiği Anayasa değişikliği teklifi görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-TBMM’DE BASIN TOPLANTILARI

-DGP Genel Başkanı İdris Bal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri TBMM’de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30/11.00/11.30/13.00/14.00)

-SAĞLIK EMEKÇİLERİ GREVDE

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Sağlık-Sen, Türk Dişhekimleri Birliği “sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi, insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak temel ücret ve parasız sağlık hizmeti” talepleriyle Türkiye genelinde greve çıkıyor.

-DÜNYA BANKASI: BAHREYN SAĞLIK REFORMUNDA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALMALI... TÜRKİYE SAĞLIĞI HAK OLARAK TANIDI
-Dünya Bankası’nın uluslararası internet sitesinde yer alan bir değerlendirmeye göre, Bahreyn iddialı sağlık reformları yapmaya hazırlanırken Türkiye’nin sağlık sistemini görece kısa bir sürede nasıl dönüştürdüğünü inceliyor.
-Dünya Bankası Bahreyn yetkililerinin sağlık reformu değişikliklerini görmeleri için Estonya’ya ve Türkiye’ye götürüldüğünü hatırlatırken “Bahreyn delegasyonu yanında bizde de en fazla yankısını bulan, yeni Estonya ve Türk sistemlerinin hasta merkezliliği oldu. Sağlığa bir ‘hak’  olarak yapılan güçlü vurgu ise, reformun köşe taşıydı” değerlendirmesi yaptı.

-YARGITAY TELEFON SAPIKLIĞINI CİNSEL TACİZ KABUL ETTİ

-Yargıtay Ceza Genel Kurulu, telefon kulübesinden tanımadığı bir kadını arayarak, “Canım nasılsın, seni çok özledim, eve geliyorum” şeklindeki sözlerle taciz eden sanığı, ‘huzuru bozmak’ yerine ‘cinsel taciz’ suçundan cezalandırılması gerektiğine hükmetti.

Kaynak: http://www.egitimhaberci.com/haber-37851-anka-13-mart-2015-cuma-gundemi.html

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları