Binalarda Isı Yalıtımı Aile Ekonomisine Büyük Katkı Sağlıyor

Binalarda Isı Yalıtımı Aile Ekonomisine Büyük Katkı Sağlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu gösterdi.

Yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde 2012-2017 kış dönemlerinde yapılan ölçümler, ısınmaya beş yılda daire başına 2 bin 411 lira daha az harcama yapıldığını gözler önüne serdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Merkezi Isıtma Sistemlerinin Ve Isı Ölçüm Ekipmanlarının Verimlilik Potansiyelleri” adlı kitapçık yayımlandı.

Türkiye’deki her 100 dolardan 16’sının enerji için harcandığına dikkat çekilen kitapçıkta, Türkiye’de tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 35’inin binalardan kaynaklı olduğu, bu kapsamda binalardaki enerji verimliliğinin önemli olduğu vurgulandı.

Binaların dış duvarları, çatı ve zeminlerinin yalıtılması, pencerelere enerji verimli ikili veya üçlü yalıtım camı yapılması ve hava sızıntılarını önlemek için pencere bandı kullanılmasıyla enerji tüketiminin yüzde 40 oranında azaltılmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Kitapçıkta, ülke genelinde yaklaşık 350 bin bağımsız bölümde ısı sayacı, 175 bin bağımsız bölümde bir milyon 225 bin ısı ölçer kullanıldığı ve merkezi ısıtma sistemli bina sayısının 175 bin 877 olduğu (2007-2017 yıllarında) ifade edildi.

Paylaş
Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları